Om: Vänskap

 
Vänskap är härligt för det mesta. Ja, faktiskt något utav det viktigaste vi har. När familjen inte förstår, ens partner inte lyssnar så ska alltid vännerna finnas där för att trösta, ge något råd, skratta, hålla med eller säga emot.
Det ska vara någon att bolla saker med, någon som ALLTID lyfter upp dig och stöttar dig i vad du än går igenom. Det handlar inte heller om hur många vänner man har, utan om att dom vännerna man har är RIKTIGA vänner.
 
Men tyvärr kan vänner komma i alla dess former och ormarna kan dyka upp utmed vägen.
Var petig när du väljer vänner, försök att syna dom så fort ni kommer varandra inpå livet. Rensa bland dina vänner så fort du kan. Finns det personer som suger energi från dig? Som ena dagen är supergullig mot dig och andra är iskall? Som ändrar sig och sin personlighet när ni umgås i annat sällskap? Som ibland fryser ut dig och som alltid litar på att DU ska höra av dig till dom och inte dom tillbaka. Personer som bara hör av sig när dom vill ha något utav dig eller när det passar dom bäst. Släng dom. Var ödmjuk, men inte dum.
Kom också ihåg att bara för att du har känt en vän länge betyder inte det att det är en BRA vän.
 
 
Man kan göra slut med kompisar genom att låta tiden gå eller bara säga till dom att man inte är intresserad att ha hen som vän men man kan också många gånger lösa problemen. Prata med varandra och berätta varför ni känner som ni gör, det kan handla om missförstånd eller att personen i fråga inte mår bra själv och låter det gå ut över dig. 
 
Något som också är viktigt med vänskap är att vårda den som är bra. Även om ni bor i olika städer/länder/pluggar/jobbar och inte träffas så ofta så är det alltid kul att hålla kontakten. Det finns ju så mycket möjligheter nu. Facebook, instagram, snapchat, sms. Och det räcker att bara skicka iväg ett sms och fråga hur det är/stämma av läget.
Planera när ni ska ses om det så är ett halvår innan det är dags så är det alltid bra med planering så det blir av, särkilt om man har ett särskilt gäng som träffas så man vet att alla kan.
Försök att själv tänka på hur DU är som vän och hur du beter dig mot dina vänner. Klyschan "bemöt andra som du själv vill bli bemött" är en bra grund att stå på.
 
Kan idag önska att jag visste detta tidigare då jag skriver av egna erfarenheter. För en del kanske detta är helt självklart och för andra kanske detta är en spark i baken till att göra vissa förändringar i sina liv.
 
För kom ihåg att det är DU som ska må bra och känna dig trygg, det är det som spelar roll i slutändan. ♥
 
 
 
Min vardag, Mina tankar, Om: | vänskap | |
#1 - - Sara:

Du är så otroligt bra min fina vän <3

Upp